INTELLIGENCE

HOE KOM IK HOGER IN GOOGLE?

Blog auteur:

Sharon Leistra

SEO Copywriter

Herken je het? Je bent uren per dag bezig met je website, maar je komt maar niet hoger in Google. Dat kan kloppen, want het is geen eenvoudige klus om hoger te komen in Google. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee dient te houden en je moet een samenhang tussen deze aspecten creëren voor de beste resultaten. Op zoek naar dé belangrijkste tips om je positie in Google te verbeteren? Lees dan snel verder.

Manieren om hoger te komen in Google

Voordat we ingaan op de beste tips om hoger te komen in Google, kijken we eerst naar de manieren waarop je dit kunt realiseren. Je kunt dit namelijk bereiken door betaalde (SEA) en onbetaalde (SEO) methoden. Beide vereisen een totaal andere aanpak. Hoewel je het zelf kunt proberen, kan het inschakelen van een partner die alle ins en outs van Google kent vaak een snellere en praktischere aanpak zijn. Maar als je het toch zelf wilt proberen, geven we je in dit artikel enkele tips om organisch - dus onbetaald - hoger in Google te komen.

Praktische tips voor het hoger komen in Google

Wil je hoger komen in Google? Dan moet je aan de slag gaan met het verbeteren van je SEO. Dit betekent Search Engine Optimization en in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. We geven je in onderstaande tekst praktische tips hoe jij je eigen SEO kan verbeteren.

01: Zoekwoorden-onderzoek

Een zoekwoorden-onderzoek is het allereerste wat je moet doen als je hoger in Google wilt komen. Ontdek op welke woorden je gevonden wilt worden en of jouw doelgroep daadwerkelijk op deze termen zoekt. Kom je erachter dat je doelgroep niet op deze woorden zoekt, dan kun je beter andere woorden gebruiken. Richt je op deze zoektermen op je website, zodat jouw doelgroep je gericht kan vinden.

02: Schrijf content van hoge kwaliteit

Het internet staat vol met content. Daarom is het belangrijk dat je content van hoge kwaliteit creëert. Schrijf niet over onderwerpen waar iedereen al over schrijft, want dat zal je website niet helpen om hoger te komen in Google. Schrijf in plaats daarvan originele content die gericht is op je doelgroep.

03: Maak gebruik van interne links

Door een goede structuur van interne links te behouden, help je Google met het begrijpen van de inhoud van je website. Het is belangrijk van de ene pagina naar de andere relevante pagina te linken, maar houd wel en goede structuur aan.

04: Verkrijg kwalitatieve backlinks

Backlinks kopen is een no-go vanuit Google. Idealiter zou je deze moeten 'verdienen'. Maar dan kun je wellicht eeuwen wachten, want welk beginnend bedrijf is zo relevant dat grote platformen of forums naar deze pagina's linken? Het is dus belangrijk om op een goede manier backlinks te verkrijgen, zodat Google denkt dat ze organisch zijn.

Kan ik nog meer doen om hoger te komen in Google?

Het antwoord is ja! Er zijn nog veel meer aspecten waar je rekening mee moet houden als je hoger in de zoekresultaten van Google wilt komen. De bovengenoemde onderdelen zijn eigenlijk de vier belangrijkste. Maar het is bijvoorbeeld ook belangrijk om een ultrasnelle website te hebben die mobielvriendelijk is. Daarnaast dien je unieke, hoogwaardige afbeeldingen te gebruiken en te zorgen voor een goede gebruikerservaring. Deze aspecten zijn wat lastiger te realiseren en worden vaak uitbesteed aan een bureau.

Op zoek naar een totaalpartner?

Naast bovengenoemde tips zijn er nog ontzettend veel andere aspecten die een rol spelen bij het opzetten van een succesvol e-commerce platform. Denk bijvoorbeeld aan een functionerende website en een unieke gebruikerservaring creëren. Als je op zoek bent naar een totaalpartner die je hierin kan bijstaan en alle digitale vlakken aanpakt die voor jou een uitdaging zijn? Neem contact met ons op en we zetten samen jouw uitdagingen om in kansen!

Sharon Leistra

SEO Copywriter

Benieuwd hoe jouw bedrijf hoger kan komen in Google?

Wil je samen sparren over het versterken van jouw merk en het optimaliseren van jouw bedrijfsstrategie? Neem contact op met mij!

CONTACT